Öğrenci Takip Sistemi
EĞİTİM PROGRAMIMIZ

REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Vega'da Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

Okulumuzun diğer tüm branşların öğrenci- öğretmen- velilerin birleştirici noktası olan Psikoljik Danışmanlık ve rehberlik hizmetleri en önemli bölümlerden biridir. Her sınıfı takip eden rehber öğretmenlerimiz olacaktır.

Vega psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü olarak okul ve aile iş birliği içerisinde yürüttüğümüz çalışmalarımızla tüm öğrencilerimizin sosyal, duygusal ve akademik olarak sağlıklı gelişimlerine destek oluyoruz.

OKULA UYUM PROGRAMI

• Öğrenci Tanıma Çalışmaları
  • Oryantasyon Çalışmaları (Akran dayanışması)

ÖĞRENCİ GELİŞİM TAKİP VE DESTEK PROGRAMI

• Bireysel öğrenci görüşmeleri
  • Bireysel veli görüşmeleri
  • Gözlem, Test ve Envanterler
  • Akademik Destek Çalışmaları
  • Grup Çalışmaları
  • Ortaokul ve Lisede Mentör Öğretmenlik Sistemi
  • Bülten ve Broşürler
  • Öğrenme Becerileri
  • Benego Dikkat Çalışmalarımız

PDR UYGULAMALARI

• Sınıf Rehberlik Çalışmaları (Yaş dönemi kazanımlarına göre düzenlenmiş)
  • Seminerler (Öğrenci, Veli, Öğretmen)
  • Okul – Aile Etkileşimi Rehberlik Etkinlikleri
  • PDR veli e-bültenleri
  • Topluma Katkı Projeleri
  • Meclis Çalışmaları

MESLEKİ KARİYER PROGRAMI

• Meslek Tanıtımları (Uzman Daveti)
  • Mesleki Gözlem Uygulaması
  • Kariyer Eğilim Ölçekleri (8,9,10,11. Sınıflar)

SINIF REHBERLİK ÇALIŞMALARI

Her kademenin yaş dönemine göre hazırlanmış programımızda:

• OKUL ÖNCESİ: ‘’El Ele Kol Kola’’ , ‘’İyi Dokunuş Kötü Dokunuş’’, ‘’Özel Bölgelerimiz’’, ‘Dikkat Çalışmalarımız’’
  • İLKOKUL: ‘’Duygularımızı Tanıyoruz.’’ , ‘’İletişim Engellerini Aşıyoruz.’’, ‘’ Verimli Çalışıyoruz.’’, ‘‘’İyi Dokunuş Kötü Dokunuş’’, ‘’Özel Bölgelerimiz’’, ‘’Benego Dikkat Çalışmalarımız’’
  • ORTAOKUL: ‘’Verimli Çalışıyoruz.’’ , ‘’Test Çözme Teknikleri’’, ‘’Lise Tanıtımları’’ , ‘’ Sınavlara Hazırlık’’, ‘’İletişim Engellerini Aşıyoruz.’’
  • LİSE: ‘’Ufaktan Başlıyoruz.’’ , ‘’ Sınavlara Hazırlık’’ , ‘’Mesleki Yönlendirme’’ gibi çalışmalarımız bulunmaktadır.

TOPLUMA KATKI PROJELERİMİZ

Amacımız, öğrencilerimizin sosyal, kültürel, ekonomik ve çevresel konulara yönelik etik ve duyarlı davranışlarını pekiştirmektir. Toplumsal faydayı esas aldığımız proje başlıklarımız:

• İLKOKUL: ‘’Doğaya Değer Katıyoruz.’’
  • ORTAOKUL: ‘’Çocukların Yaşam Kalitesini Arttırıyoruz.’’
  • LİSE: ‘’Engelleri Aşıyoruz.’’

MECLİS ÇALIŞMALARIMIZ

Projemizin amacı öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi bilincini oluşturmak ve onlara seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünü kazandırmaktır. Her sınıf başkanı meclisin bir üyesidir. Fakat her ay düzenlenen toplantılara meclis başkanı önderlik eder ve yönetim ile öğrenciler arasında köprü vazifesini görür. Aynı zamanda meclisimiz, topluma katkı projelerimizin de liderleridir.

TEST VE ENVANTERLER

Öğrencilerimizi tanımak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla en büyük yardımcımız uyguladığımız envanterlerimizdir. Frostig (Gelişimsel Görsel Algı Testi), Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Okuma Yazma Ölçeği, Dikkat ve Düşünme Becerileri Testi, Sosyometri, Çalışma Davranışlarını Değerlendirme Testi, Sınav Kaygısı, Mesleki Yönlendirme testleri gibi.

MESLEKİ KARİYER PROGRAMI

Programımızın amacı öğrencilerimizin kariyerleri için doğru planlama yapmalarında onlara yardımcı olmaktır. Bu amaçla modülümüzün ilk maddesinde yer alan ‘’Meslek Tanıtımları’’ için çalışmalarımız yıl boyunca devam edecektir. ‘’Uygulamalı Meslek Gözlemi’’ kapsamında öğrencimizin merak ettiği meslek uzmanlarından biriyle birlikte, en az iki gün geçirmesini bekliyor ve bu sayede öğrencimizin her yıl, en az bir meslek uzmanını gözlemlemiş olmasını sağlıyoruz.

MENTÖR ÖĞRETMENLİK SİSTEMİ

Sınıf danışman öğretmen, akademik rehberliği ve desteği sağlayan; öğrencinin gelişimini yakından takip eden, onları aktif dinleyen, öğrenme hedeflerinin belirlenmesine ve öğrencinin kendi ile ilgili farkındalığını sağlamaya yardımcı olan; ailenin farkındalığını arttıran ve onlara çocuğunun gelişimi ile ilgili geri bildirim veren kişidir. Vega Okulları için çok önemli olan güç üçgeninde (Aile, okul ve öğrenci) en önemli öğretmendir.

VELİ SEMİNERLERİ

Yaş dönemleri dikkate alınarak düzenlenen programlarımızda amacımız, velilerimize çocuklarının gelişim dönemleri ihtiyaçları hakkında bilgi vermektir.

SINAVLARA HAZIRLIK

Amacımız, lise ve üniversiteye giriş sınavlarında öğrencilerimize tüm desteği vermektir.